En vardagsrasists bekännelser

”Hade angreppet varit utfört av en muslim hade jag anklagat hela den muslimska världen. Varje mörk person i väst och med skägg hade hamnat i kategorin ”SKYLDIG”.  Jag tror jag hade blivit så full av hat att jag hade blivit fysiskt sjuk av det”, skriver den helt vanlige människan Bjørnar Nordahl i en krönika i norska Dagbladet.

En häpnadsväckande text.

Han förklarar hur han tänkte fram till massmordet. Hur han nu funderar över hur händelsen ska påverka honom. ”Efter de sista veckornas händelser har jag blivit mer medveten om hur delat samhället är, det samhälle vi är en del av. Mitt bidrag till delniningen har varit att jag varit ense med de flesta onyanserade utspel”.

http://www.dagbladet.no/2011/08/11/kultur/debatt/kronikk/innvandring/17635689/

En kommentar till “En vardagsrasists bekännelser”

  1. Är det inte dags att se på alla religiösa extremister oavsett vilken Gud / profet /stenblock det handlar om med väldigt stor skeptism ?…det är ju inte så att dom ”kristna ” är oskyldiga i sammanhanget..
    alla olika religioner har ju tyvär inställningen att ” om du inte tror som oss är du en syndare och ska slås ihjäl”…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *