Punkt slut om euron

Jag röstade Ja till euron i folkomröstningen.

Däremot var jag inte ute och cyklade i kärnkraftomröstningen. Där röstade jag Nej.

Instinkten att aldrig stå för sina felaktiga analyser sitter djupt inom oss. Vi försöker alltid blanda bort korten, lyfta fram ”varför det blev som det blev” och vad vi egentligen tyckte. Titta på tokhögern i USA idag. De röstade på George W Bush och stödde hans krig och skattesänkningar. Nu hör jag på radion från nåt republikanskt visa-upp-möte hur Michelle Bachman, en av de tokigaste i tokhögern, lyfter fram att hon ”alltid konsekvent varit…emot Obama”.

Det finns miljoner andra exempel. Har någon någonsin hört utrikesminister Carl Bildt säga att han haft fel någon gång? Han är förmodligen själv helt övertygad om att detta aldrig har hänt.

Vore det inte mycket enklare, rakare, mindre tidsödande om vi bara sa ”jag hade fel” istället för alla blommiga retoriska pastejer som bara ska dölja faktum?

Jag hade fel om euron. Punkt slut.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *