Bill Wyman fyller 75 år

Bill Wyman fyller 75 år idag.

När det begav sig, när man var ung och lyssnade på The Rolling Stones, trodde man att den där uttryckslöse basisten var den yngste i bandet. Jo, Mick såg väl yngre ut, men näst yngst efter Mick var han nog.

Men i själva verket var Bill Wyman äldst i bandet. Han hade ett ungt utseende och en – till och med i rocksammanhang, Elton John är väl enda flintisen? – frodig hårväxt.

För ett antal år sedan kom hans självbiografi. Han hade lämnat bandet och skrev helt fritt om hur han uppfattat sakerna under sina år i The Rolling Stones.

Det som fastnat särskilt hos mig var hur han beskrev Mick Jagger och Keith Richards mobbing av gitarristen Brian Jones. Wyman anklagade Mick & Keith för Brian Jones död (Jones dog efter en fest, han hade då precis blivit fockad från bandet av Mick och Keith, vilket tystades ner i det läget).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *