Romanfigur från Kramfors

Det är inte så ofta huvudpersonen i en roman av en känd svensk författare är från Kramfors.

Den välkända författarinnan Lillemor Troj i Kerstin Ekmans nya roman ”Grand Final i skojarbranschen” är dock just från Kramfors. Inte nog med det. Romanens intrig bygger på att en annan person skrivit Lillemor Trojs romaner under åren. Denne andre är också från Kramfors. Kerstin Ekman låter i inledningen – året är 1953 och platsen Uppsala – den andre försöka få kontakt med Lillemor Troj . Lillemor Troj låtsas inte se henne och ”det berodde på att jag är från Kramfors. Det är hon också fast det ville hon inte bli påmind om. Hon sa alltid att hon tog studenten i Härnösand.”

Kerstin Ekman bodde i Härnösand under en längre period på 70-talet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *