Kerstin Ekman om vackra Kramfors

Kramfors var Ångermanlands vackraste stad, kanske Sveriges vackraste stad. Istället såg Kramfors politiker till att Kramfors blev en ful stad.

Kerstin Ekman är inte nådig i sin nya roman ”Grand final i skojarbranschen”. Det är hennes huvudperson – båda huvudpersonerna kommer från Kramfors – som talar, men det är alldeles tydligt att det är Kerstin Ekmans röst som hörs.
”Därför har Kramfors politiker, liksom alla andra män som haft makt och kraft att gestalta landet efter sin livssyn, placerat sitt gråa Domus, sitt ännu gråare Folkets hus och sina regnstrimmade grusgrå hyreslängor så eftertryckligt i gatunätet att ingen kom komma ens att tänka på skog, klippor eller blåa vatten som ju är farliga för samhällsandan.”

”Ingen kommun har en så utsökt belägenhet som den, där den ligger vid Ångermanälvens mynningsvik kransad av skogiga berg och när ända ut till Höga kustens röda granitklippor”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *