Kungen på Skavlan?

När Gustav V var monark kunde nog inte den rojalistiska delen av befolkningen föreställa sig att det skulle komma en tid när en kille från Ockelbo skulle bli arvprinsessans make. Kanske hade de också förvånats över att en framtida kung skulle förlita sig på en kille från Ådalen  i kontakterna med press och allmänhet.

Bertil Ternert från Kramfors gick i många 1-majtåg i röda Ådalens hjärta i sin ungdom.

– …men jag var utkommenderad, jag spelade i orkestern.

Det var en av många oneliners som Ternert bjöd på under måndagskvällen på Publicistklubben i nedre Norrland – för kvällen på S:t Petri-logen i Härnösand – när han berättade hur det är att vara kungahusets informationschef.

– Den som är från röda Ådalen blir inte med automatik rojalist, var en annan oneliner.

Det är alldeles uppenbart att Ternert – tidigare ÖB:s informationschef och informationschef på SAS – håller på att föra in en ny och mer professionell informationsstrategi för hovet.

En nyhetsartikel i morgondagens tidning berättar lite om vad som är på gång. Vi kanske till exempel får se kungen på Skavlan så småningom.

– Kungen och kung Olav var tillfrågade av Skavlan, men den gången ville inte kung Olav, berättar Bertil Ternert.

Dessutom lär Bertil Ternert ha något att göra med att kronprinsessan Victoria och prins Daniel kommer till hans gamla hemstad Kramfors om några dagar (och Sundsvall och Härnösand, mer om programmet i onsdagens tidning).

Foto: Maria Edstrand

En kommentar till “Kungen på Skavlan?”

  1. När Gustaf den femte var monark var det mycket i de kungliga gemaken som den rojalistiska delen av befolkningen inte kunde föreställa sig. Trots att det onormala var och är mera normalt i de kretsarna.
    Och en repris är bara en repris: Karin Månsdotter kan ingen frånta hennes förstaplats i historien. Det finns en Elvis och en mängd repriser.

    Lennart Henriksson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *