Likheten mellan Zelmerlöw och Reinfeldt

Ett av spelbolagen går nu ut med att Måns Zelmerlöw inte bara kommer att vinna i Sverige, utan i hela Europa. Ja – och mer än så. Även länder utanför Europa deltar ju i European song contest.

Sverige har ju vunnit några gånger. Men framför allt har jag ett otal gånger hört kommentarer (svenska sådana) om att det svenska bidraget hör till “favoriterna”. Sedan har det blivit en bottenplats i alla fall.

Det finns en likhet mellan melodifestivalen och EU. När en ny ordförande för EU-kommissionen skulle utses förra året, så trodde även stora och seriösa medier att Fredrik Reinfeldt skulle vara en kandidat. Det var dumheter! Han hade inte ens skuggan av en chans. Men visst, ett valår så gjorde det inget för statsministerns kansli att det spreds rykten om att Reinfeldt skulle kunna leda EU-kommissioinen. Och det är säljer kanske en och annan kvällstidning. Men det var inte sant för det.

Hoppas det går bra för Månsd Zelmerlöv. Men jag är lite skeptisk till spelbolagets bedömning.

Publicerat av

Lars Ströman