EU-kommissionen som miljökämpe – i Sverige

EU-kommissionen beslöt på torsdagen att skicka en varning till Sverige. Om inte något görs för att förbättra luftkvaliteten i städer som Norrköping, Södertälje, Uppsala och Stockholm står kommissionen beredd att lämna in en stämning till EU:s domstol.

Sverige har tidigare fällts för att inte göra tillräckligt för att förbättra luftkvaliteten i en rad städer. Det skedde med stöd av bland annat Naturskyddsföreningen.

Irriterande för ett land som har en självbild att vara ett föredöme i miljöfrågor. Javisst! Men det är också ett exempel på att även vi i Sverige har en del kvar att göra. Och då kan det vara bra att ha några byråkrater i Bryssel som granskar vad vi håller på med.

 

 

Publicerat av

En kommentar till “EU-kommissionen som miljökämpe – i Sverige”

  1. Det här är ju en parodi på idioti..I en liten by i Italien spyr marken ut 7 ton koldioxid varje dygn (enligt Illustrerad vetenskap nr 13 2014). Jag hopas vi får betala.. Den här byn ligger på vulkanmark.Gå ur EU på en gång.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *