Centerpartiet profilerar en liberal miljöpolitik

En småföretagare som anställer en person med en månadslön  på 15 000 kronor ska helt slippa arbetsgivaravgiften under två år. Det förslaget presenterades av Centerpartiet i Almedalen.

Fördel: Det blir en  rejäl förändring för den småföretagare  som grubblat över om han eller hon ska anställa en person, inget duttande med procentenheter hit eller dit.

Nackdel: Särlösningar kan alltid skapa bekymmer.  Och frågan är om det finns något stöd av forskningen för att förslaget får en reell effekt på arbetslösheten.

Men det finns en tydlig riktning på Centerpartiets förslag. Skatten på arbete ska sänkas (inte höjas, som de rödgröna nu håller på att göra). Skatt på sådant som är skadligt för miljön  ska höjas. Centerpartiet vill bland annat införa en kemikalieskatt, höja skatten på fossila bränslen i gruvnäringen och införa en skatt på förbränning av sopor (för att öka återvinningen).

Det är en sund politik. Och jag tror inte att de andra allianspartierna protesterar alltför högljutt.

 

Publicerat av

2 reaktioner till “Centerpartiet profilerar en liberal miljöpolitik”

  1. Allt som görs för att motverka alla skattehöjningar som den röd-gröna regeringen föreslår är BRA.
    Man skall motarbeta svikna vallöften som blivit "vardag" från Stefan Löfven och detta måste bli Alliansens huvudtema
    under den pågående mandatperioden och där är enigheten stor.

  2. Under minst 20års tid, med en oändlig massa olika skattelättnader, har både höger och vänsterregeringar testat exakt just detta. Riktat mot småföretagandet. Resultatet har konstant varit detsamma, plus minus noll! Vill ett företag verkligen ha en ny anställd, så anställer den utan bidragsfjäsk. Då anser företaget att det har täckning att betala en lön. Detta trams kommer återigen gå ned i fickorna på diverse skojare, som vanligt! Annie Löw är onekligen väldigt långt efter sin tid, allt hon föreslår har redan passerat bäst föredatum.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *