Duell mellan Löfven och Kinberg Batra

Strax efter klockan 16 möts statsminister Stefan Löfven och Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra i en debatt-duell. Just nu befinner sig politiken i ett känsligt läge, sedan Decemberöverenskommelsen har fallit. Det är klart att båda två vill trycka till sin motståndare. Men samtidigt: Om någon vecka är det tänkbart att vi har en ny och blocköverskridande överenskommelse om såväl den kortsiktiga migrationspolitiken som långsiktiga åtgärder för att underlätta flyktingars inträde på arbetsmarknaden. Det borde få debatten att tonas ner, att bli något mindre spetsig.

Stefan Löfvens svaghet är att han framstår som tråkig. Men samtidigt: Han är faktiskt statsminister, inte chef för en komediteater. Kinberg Batra måste på något sätt frasmstå som en potientiell statsminister. Då måste hon kliva in i debatten och föra resonemang, inte bara haspla ur sig inövade repliker. Och det skadar nog inte heller om de i någon fråga kan konstatera att de är helt överens. Jag tror väljarna uppskattar politiker som har modet att säga att även motståndaren kan ha en poäng.

Publicerat av

Lars Ströman

2 reaktioner till “Duell mellan Löfven och Kinberg Batra”

  1. Fast den invandringspolitik som nu är gällande klubbades ju igenom av alliansen med hjälp av MP. Så den kan du knappast skylla Löfven för. Rätt skall vara rätt!

  2. Om Kinberg Batra kan man säga en sak.
    Hon får Löfven att framstå som ett retoriker av mycket hög klass som dessutom har humor.

    Att båda bara snackar skit är en helt annan sak.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *