Hon sade rätt, men visade fel bild

Historikern Ingrid Lomfors höll ett kort anförande på regeringens seminarium ”Alla tillsammans”. Naturligtvis blev det en favoritnyhet i rasistiska ”alternativmedier” när hon visade en bild med texten  “Det finns ingen inhemsk svensk kultur”. Det var fel. Däremot sade hon rätt. Hon sade exakt så här: ”Föreställningen att det skulle finnas en enhetlig inhems kultur som går tillbaka till urminnes tider – den bygger inte på fakta”.

Hela föreläsningen kan du se här.

 

 

Publicerat av

Lars Ströman

4 reaktioner till “Hon sade rätt, men visade fel bild”

  1. Varför tycker du att det år så trevligt med alla andra länders kulturer när invandrare kommer hit , men säger samtidigt att det inte finns någon svensk kultur , tala om skevhet i resonemanget

    1. Du har inte läst innantill. Ja, det är klart att det finns en svensk kultur. Men det finns ingen enhetlig svensk kultur.

  2. Är det du eller Ingrid Lomfors som tycker det är fel i texten? Det enda som som skiljer uttalandet från texten är väl ordet "enhetlig", men hon har väl summerat andemeningen i bildspelet precis som man brukar göra när man håller presentationer.

    För övrigt så retweetade du själv "Det finns ingen inhemsk kultur, bara hemsk kultur." så sent som igår, ställer du dig bakom det eller var det bara en väldigt rolig ordvits?

    1. Ordet enhetlig är rätt avgörande. Min ståndpunkt: Visst finns det svensk kultur. Men det finns ingen enhetlig svensk kultur. Och svensk kultur har växt fram i relationer mellan de människor som bor här och människor som bor i andra länder. Kristendom kom till exempel till Sverige genom mission från andra länder. För att bara nämna ett exempel. Jag tyckte mest att tweeten var en rolig ordvits. En närmare förklaring på detta ser du i morgondagens ledare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *