Margot Wallström, Kommunal och lägenheterna

Aftonbladets publiceringar om Kommunal följer ett klassiskt mönster. Släpp lite i taget. På det sättet kan grejen hållas igång.  Samma mönster följde till exempel när Expressen avslöjade järnrörsskandalen 2012.

Det senaste är att Kommunal ”delat ut” lägenheter till närstående, bland annat utrikesminister Margot Wallström. Svaret från Margot Wallström är följande: Hon försökte försäkra sig om att allt gått till på rätt sätt. Hon anser sig ha blivit förd bakom ljuset och tänker nu lämna lägenheten så fort som det bara går.

Har hon rätt, så kan  Margot Wallström luta sig tillbaka och fortsätta fundera över vad hon kan göra för att exempelvis normalisera förbindelserna mellan Sverige och Israel. Men om någon på Kommunal kan vittna om att Margot Wallström har fel, så är hon enligt min uppfattning rökt.

Om Margot Wallström har rätt, så måste börjar det närma sig att fler personer i Kommunals ledning måste avgå.

Detta är en klassisk politisk skandal om mygel, sprit och sex. Tyvärr inte den sista.

Jag kan tycka att det här är tråkigt för alla de politiker och fackligt aktiva som verkligen sliter för att företräda sina väljare och sina medlemmar.  Men inte desto mindre ett nödvändigt avslöjande.

 

Publicerat av

16 reaktioner till “Margot Wallström, Kommunal och lägenheterna”

 1. Ja vad säger man: Leva som man lär? Ta av de fattig och ge till sig själv.
  De gamla korrupta sossepamparna går det att lita på.

  Jag tror dom genom att öppna locket får mängder av tips från läsarna, kolla bara kommentarerna på Aftonbladet!
  Bl.a. SEKO ser ut att ligga pyrt till om något av det som skrivs stämmer och det kommer komma mer vad så säkra!
  Men LO med Thorwaldsson har varit ganska tyst och mild i sin kritik jag tror tyvärr det finns mycket att gräva i dessa kretsar!

 2. I dessa tider bör nämnas att mygel har alltid förekommit. Även innan fackföreningarna kom till Sverige. Drevet bör snarast styras om mot allmänt mygel och inte fästas vid just Kommunal-facket.

 3. Det tråkiga för alla de politiker och fackligt aktiva som verkligen sliter för att företräda sina väljare och sina medlemmar är främst att kommunals ledning betett sig på det här viset, inte att det kommer ut.

 4. Det som förekommit inom kommunal är BOSSFASONER i sin prydno. Att belägga kassören med hela skulden är ett sätt
  att försöka komma undan ansvaret. Det är många som tagit del av de förmåner som erbjudits, därför skall hela styrelsen
  med ordföranden i spetsen ta sitt beslut och avgå. Vad beträffar lägenhetsaffärerna inom denna sfär har det nu väckts tankar
  på mutanklagelser, det är mycket bra att få denna fråga helt belyst och då skall inga undantag göras. det är som sagts ett nödvändigt avslöjande

 5. Fult av dig att ta Wallström i försvar när det gäller hennes försåtliga attack på Israel. Fy!!!
  Om vi hade haft en stum utrikesminister så skulle Sveriges förhållande till omvärlden varit bättre.
  Läs Ordspråksboken 17:28. Den passar perfekt här.
  Mvh
  SÅ Gerdvall

  1. Israel begår brott mot folkrätten när landet exempelvis ockuperar palestinska områden. Om det råder enighet runt om i världen. Även Israels närmaste allierade USA anser att detta är ett bekymmer.

 6. Om man får en hyresrätt på Sveavägen och inte förstår att man på något sätt gått före i bostadskön måste man leva på en annan planet. Sedan kan man undra varför kommunals bostadsbolag inte släppt en enda lägenhet till bostadsförmedlingen på 16 år.

 7. Varför gjorde Margot inte som alla andra i nollåtteland som vill ha en hyreslägenhet, dvs ställa sig i bostadskön, vänta 10-20 år för att få ett erbjudande om en sliten lägenhet i ett ytterområde? Vi andra som flyttar till Stockholm får belåna oss upp över öronen för att ha någonstans att bo (eller bo osäkert i andra och tredjehand), så för någon med så hög lön som henne, borde det inte vara några som helst problem att hitta tak över huvudet.

  Jag hade aldrig fått träffa Kommunals ledning för att fråga om en möjlig bostad, än mindre fått en på så kort tid. Om hon tror att det gått schysst till, tyder det på att hon har noll koll på bostadsmarknaden i Stockholm, eller inte har alla hästar i stallet. Hon vet nog att hon blivit tagen med handen i syltburken och försöker rädda sig själv till varje pris.

 8. Margot borde veta bättre än att ta emot ett förstahandskontrakt i innerstaden. Värdet på den svarta marknaden för ett sådant kontrakt kan man bara spekulera i, hade det funnits en vit marknad för dessa skulle det tveklöst vara fråga om en muta.

 9. Ströman.
  M. Wallström är en person jag ifrågasätter på alla punkter. Vad har den människan gjort som renderat henne en plats som vårt lands utrikesminister? Vad hände egentligen när hon erkände Palestina och var på gång med väst Sahara? Gick hon förbi riksdagen i frågan undrar om ens Löven visste om det och i så fall hur kunde detta ske?
  Var utomlands vid tillfället och har inte följt med. I övrigt har jag inga kommentarer eller frågor vad rör hennes beteende.

 10. Det är svårt att frigöra sig från misstanken att avslöjandet är beställt. Att det kladdade av sig även på utrikesministern var förmodligen bara en "bonus", men att dra ner byxorna på just Kommunal mitt under pågående avtalsrörelse är lite för mycket sammanträffande för att vara en slump. Frågan är bara vilka beställarna är. Man måste komma ihåg att det finns väldigt många intressen som vill hålla nere kommunalanställdas löner.

  1. Planerat eller beställt spelar ingen roll. Nu fanns det något att dra ner byxorna på kommunal på. De har själva satt sig i den situationen. Blir faktiskt förvånad att det inte är mer kritik om att de inte släppt några av sina lägenheter till bostadsförmedlingen. Om inte kommunal gör det, varför skulle då någon annan göra det?

  2. Arbetsgivaren förhandlar lönerna med facket, det är alltså arbetsgivaren som du JEO tror ligger bakom att detta kom ut just nu och att det är en "bonus med MW". Då utgår du antagligen från att arbetsgivaren/kommunen är styrd av borgerliga partier?
   Eller menar du att Socialdemokratiska kommunpolitiker sabbar för sina egna för att få en fördel i en förhandling?

   Om vi nu säger att det är ex moderaterna i stockholm som ligger bakom detta, varför drog dom inte upp detta inför valet 2014? Eller är avtalsrörelsen 2016 viktigare än att ha regeringsmakten?

 11. Tyvärr är det nog så att det som avslöjats inom Kommunal, och deras engagemang med M Wallström, inte är något som media hittat på utan en korrekt bild av verkligheten. Ännu en gång har de rätta banden mellan S och fackföreningsrörelsen kommit upp till ytan. För någon tid sedan verkade vår utrikesminister vara på väg att även ta över posten som försvarsminister! Men, med den gamla ryska befordringstrappan i färskt minne, går man upp för trappan för snabbt trampar man snart igenom!

  Jag tror vår stackars statsminister snart kommer att genomföra en regeringsombildning. Antalet snedsteg börjar snart bli för många i hans kabinett. Vad Sverige skulle behöva i dessa tider är en funktionsduglig regering som törs ta tag i alla de överhängande utmaningar som hägrar runt om, gränskontroller till trots! Hitta en sådan lär inte bli lätt. Den opposition landet har verka mest bekymra sig om egna interna frågor och i det vakuum som uppstått får väl S och MP streta på, tyvärr.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *