Hur bemöts SD i KF?

Det dröjde inte länge innan de främlingsfientliga tonerna gjorde sig hörda under kommunfullmäktige idag. Först rörde debatten de sexuella trakasserier som ägt rum på Gustavsvik, och kommunalråd Daniel Edström (SD) var snabb med att peka på nyanlända pojkar som ett hot mot svenska kvinnor. Därefter lyfte Edström frågan om var ”tiggarbarnen” befinner sig på vinterhalvåret och fortsatte med att prata om ”tiggarbosättningarna” i Örebro. Det krävdes inte mycket fantasi för att lista ut var SD:s förtroendevalda ville leda debatten.

Hur SD:s politik och retorik ska bemötas och debatteras, har varit föremål för otaliga diskussioner under åren (inte minst under de senaste månaderna) – och är lika aktuellt på nationell som lokal nivå. Därför var det glädjande att se hur både Lennart Bondeson (KD) och Rasmus Persson (C) skötte det med bravur idag. De lyckades båda på ett sakligt och respektfullt sätt att skjuta ner de lågt flygande fördomarna som riktades mot såväl nyanlända som EU-migranter.

 

Skärmavbild 2016-01-27 kl. 14.02.15

Eller som Bondesson bemötte Edström i frågan om sexuella trakasserier: ”Vi löser inte de här problemen med SD:s människosy”. Det har han helt rätt i.

Publicerat av

En kommentar till “Hur bemöts SD i KF?”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *