Barnförbjuda facebook och twitter?

Regeringen vill sätta en åldersgräns för sociala medier. Barn ska ha sina föräldrars tillstånd. Jag har svårt att förstå vad regeringen försöker lösa med det.

Idioter finns på sociala medier. Här utdelas mer eller mindre förtäckta hot. Här sprids rasistisk smörja. Här lever den ”svans” som Sverigedemokraterna officiellt tar avstånd från.  Inte minst kvinnor som uttrycker politiska åsikter kan  få ta del av både det  ena och det andra. Från allmänt nedlåtande skitprat till illa förtäckta  hot om att de ska våldtas. Ja, det förekommer ju också rätt öppna  hot i den riktningen.

Nog händer det att ungdomar bär sig korkat åt på nätet, just för att de är ungdomar. Men framför allt: Jag kan bli häpen över hur illa vuxna människor beter sig på nätet.

Föräldrar har onekligen ett ansvar för vad deras barn gör. Det är ju liksom själva definitionen av barn. Om  föräldern tycker det är okej att skriva ”hora” som tillmäle på nätet, så kommer sannolikt sonen att skriva samma sak. Barn gör inte sällan som sina föräldrar. Och det löser vi inte genom att föräldern  undertecknar ett särskilt tillstånd för barnet att vara ute på Facebook eller Twitter.

 

Publicerat av

8 reaktioner till “Barnförbjuda facebook och twitter?”

 1. Enligt mediauppgifter ingår en åldersgräns i EU-förordningen som följer med datadirektivet, och i förlängningen borde det ju innebära att leverantörerna tvingas införa någon slags funktion för att begränsa tillgängligheten för underåriga.

  1. Toppen JEO. detta är väl den smartaste sammanfattning du skrivit. Men för en gångs skull verkar det som om du har helt rätt.

 2. Så där, då kom SD upp igen. Konstigt att du inte nämner något om vänstern och deras svans. Du är inte trovärdig längre Ströman med vad du skriver. Och ja, jag läser dina kröniker men när skrev du om vänsterns svans.

 3. Jag har länge hävdat att vuxna borde tänka på att barn inte gör som vuxna säger, utan som vuxna gör!
  Men trenden är ju så in i Hå***e "barntillåtande" överallt så att ingen törs säga ifrån, vare sig på medier eller i RL.
  Barn tas med överallt, vare sig det är lämpligt eller ej, Barn förutsätts få vistas överallt, vare sig det är lämpligt för dem själva eller omgivningen.. Inte sjutton kommer någon att våga förbjuda barn under en viss ålder på sociala medel?
  Den som på ett Café, konsert, kurs eller i kyrkan ber en förälder ta ut ett störande barn, eller inte genast fixar fram en extra plats på en "vuxenmiddag" åt ett (icke tillfrågat) medhavt barn blir ju nästan lynchad..
  Barnens tid kommer, tids nog! Det är inte alls farligt för deras mentala hälsa att få inse att de inte alltid har åldern inne för allting!

 4. Du har uppenbarligen ingen eller väldigt begränsad insyn och förståelse för hur barn behandlar varandra på sociala medier.
  Mobbingen är så grov och hänsynslös så många ungdommar tar livet av sig, exempel på denna mobbing är filmer på våldtäckter, filmer på när ett gäng killar misshandlar en ensam, ex instagramkonton eller facebookkonton skapade bara för att peka ut vilka som är horor eller bögar med div förnedrande bilder och texter. Det säljs också droger och sprit helt öppet på div konton direkt till barn, det är bara att skriva en adress så dyker en kurir upp med vad man vill ha. Detta är bara en liten del och jag förstår att det kan låte hårt att förbjuda barn ta del av sociala medier men detta har gått alldeles för långt och nej föräldrar och lärare har INGEN koll.

  Tro mig dina SDare med svans har ingenting med detta att göra även om det är svårt att tro.

  1. Att sälja droger exempelvis är redan olagligt. De som säljer droger på nätet är knappast 13-åringar.

   1. Hur menar du? Tror du små barn som lockas in i detta förstår och bryr sig om att det är lagligt eller ej?
    Kul att du väljer att skriva 13-åringar med din sedvanliga arrogans, för de yngsta är faktisk i den åldern.
    Barn rekryteras för att sälja droger till barn läs bl.a. på SvD dom har en hel del info ang detta.
    Tragiskt att du har så dålig koll Ströman.

    1. Ja – och att locka barn att sälja droger (eller locka någon över huvud taget) är redan i dag ett lagbrott.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *