Därför kan Kinberg Batra inte fälla regeringen

I Moderaterna finns en opinion för att fälla regeringen. Så även i Kristdemokraterna. Tanken är ungefär den här: Om Alliansen lägger fram en gemensam budget kan den få stöd av Sverigedemokraterna. Då tvingas statsminister Stefan Löfven lämna in sin avskedsansökan. Sedan får Anna Kinberg Batra regera så gott det går – alltså ungefär som Stefan Löfven nu försöker göra. Och det går väl så där ….

Jimmie Åkesson har till skickat mejl moderata politiker där han utlovar ”största diskretion” om moderata politiker skulle vilja ta kontakt med Sverigedemokraterna.

Men det blir nog inget av detta.

Efter helgens händelser i Stockholm där en rasistisk mobb gick ut för att slåss – och där medlemmar i Sverigedemokraterna gav sig ut för att demonstrera tillsammans med öppna nynazister, så kan knappast något av de etablerade partierna närma sig SD. De bruna inslagen i Sverigedemokraterna har blivit ännu tydligare.

Om Jimmie Åkesson vill prata med partiledaren för vilket parti som helst, är det knappast någon bra idé att först uppmana andra medlemmar i det aktuella partiet att i hemlighet kuckilura med Åkesson.

Det är klart att Alliansen ska sträva efter att regera, men inte till vilket pris som helst. Och det Alliansen måste åstadkomma för att regera är ökat väljarstöd, inte ökat samarbete med ett parti som alltmer närmar sig sin bruna rötter.

För övrigt undrar jag om någon reporter på exempelvis SVT kommer att ställa kritiska frågor till Åkesson om ”folkets demonstration”. Förmodligen inte!

Publicerat av

Lars Ströman

22 reaktioner till “Därför kan Kinberg Batra inte fälla regeringen”

 1. ”folkets demonstration”
  Vad var det som hände egentligen?
  Var det rasister och nazister?
  Jag har läst flygbladet och kan inte få det till att vara varken rasistiskt eller nazistiskt, blev någon griper eller misstänkt för något brott som har med nazism eller rasism att göra?

  Så många frågor, klart det är lättare att bara peka på SD och den bruna svnsen och beskylla dom för allting men ibland är det faktiskt också bra om sanningen kommer fram!

 2. Måste tillstå att jag blev lite förvånad när jag hörde om Åkessons brev igår. Genom att göra så bakband han ju i princip moderatpolitikerna från att följa förslaget. Om det inte var ett taktiskt misstag skulle man kunna få för sig att taktiken är att splittra Moderaterna i "SD-frågan" snarare än att samla dem.

 3. Vad för källa har du på att det var SD folk som protesterade med Nazister? Var inte det två olika demonstrationer?

  1. Det var flera olika händelser. Jag har inte nämnt den mobb som gick runt och misshandlade folk. Men bakom "folkets demonstration" stod såväl Sverigedemokrater som aktiva nazister.

    1. "Folkets demonstration" har ju beskrivits av en uppsjö av medier. Jag blir mer nyfiken på vad du har för källa till att det var två demonstrationer.

     1. Jag skrev ett frågetecken eftersom jag inte visste,min uppfattning när jag läser media är att det var en med nationela fronten eller vad de heter, och en grupp var ju ett gäng vanliga medborgare från medelålder till pensionärer som demonstrerade mot regeringen,det var inga nassar som beskrivet i media.

 4. Nu läste jag i Aftonbladet att en centerpartist också var med som talare i lördags. Då blir det ännu svårare för Anna Kindberg Batra när även centern hittar tillbaka till sina bruna rötter, eller?

  1. Hon har fått en reprimand av sin partisekreterare. Ja, det var oerhört korkat av henne. Så då väntar jag väl på att SD:s partisekreterare ger en reprimand till de SD-medlemmar som medverkade.

   1. Undrar om det blir reprimand även för motdemonstranterna som visade brist på respekt för demokrati och mötesfrihet. Det syntes politiker i den våldsamma svansen.

    1. Det är aldrig okej att slåss eller utöva våld. Om du läser vad jag skriver (vilket du tydligen sällan gör) så vet du att jag också försvarar yttrandefriheten för extremhögern.

    2. Det är aldrig okej att utöva våld. Om du läser mina texter så vet du mycket väl att jag även försvarar extremhögerns rätt att yttra sig. Våra grundlagar gäller av dem.

    1. Jag har aldrig sagt att någon ska straffas. Men Centerpartiet har rätt att bestämma var gränserna går för deras medlemmar.

 5. Om Sverige är kört i botten så blir det intressant hur du ser på andra europeiska länder – som har det betydligt värre. För sanningen är att Sverige även i dag är en Europas starkaste ekonomier. God tillväxt, sjunkande arbetslöshet (men ja, risken finns att minskningen stannar av), den offentliga sektorn har fått mer pengar, vi har starka statsfinanser med mera, med mera ….

  1. Ja kanske bor vi detta paradis och för all evighet vilket naturligtvis både är tacksamt och nödvändigt nu när Sveriges befolkning ökar på grund av några nyinflyttade då och då men om det nu mot förmodan inte skulle vara eller är riktigt så rosenrött och bra inom alla områden i Sverige som konstigt nog oftast människor som socialt verkar ha det hyfsat med ett fast arbete, förmodligen en skaplig inkomst, äger eller hyr en bostad som oftast ej ligger i områden som i folkmun kallas för utsatta eller förorter, som sagt om det nu inte är så fint och bra så vore det ju dumt att öppet erkänna detta för fotfolket för då kunde det svettigt för politiker och andra påhejare att förklara varför.

   1. Paradiset kan jag som kristen drömma om. Men det finns inga paradis på Jorden. Det har jag heller aldrig påstått. Men det är intressant att Sverige står sig väl jämfört med andra europeiska länder.

 6. Synd att livet är begränsat, skulle vara intressant att se vilken betydelse alla debattinlägg och kommentarer för och emot som fälls här och i andra forum om saker och ting får, om någon i framtiden kommer att ha rätt i det man idag tycker och säger !

  1. Jag har flera gånger sagt till dem som anser att Sverige är på väg ner i avgrunden: Kan vi inte boka tid för en kopp kaffe om fem år – så kollar vi hur det gick?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *