En trygghetsvärd att lita på?

Trygghetsvärdar låter väl gulligt? Ansvarsfulla medborgare som kollar att saker och ting inte går överstyr. Men hur skulle du ställa dig till en trygghetsvärd som är dömd för flera fall av misshandel – och därtill narkotikabrott?

För några dagar sedan anlände ett gäng nazister till badhuset i Kungälv. De trog på sig T-tröjor med texten ”Trygghetvärd”. Underförstått: de skulle skydda badhusets besöker mot skumma och mörkhyade typer.

Tidningen Expo har granskat ledaren för ”trygghetsvärdarna”. Han är dömd för flera fall av misshandel, rån, narkotikabrott och dopingbrott.

Någon har sagt att Islamiska staten står för en nazistisk ideologi. Jag vet inte om sådana jämförelser blir rättvisande. Men visst finns det likheter: Övertygelsen om de egna trossatserna är de enda rätta – och att alla andra är onda. Om bara alla ansluter sig till den ”rätta läran” så får vi snart ett idealsamhälle. Eftersom målet är så ädelt får ingen stå i vägen. Då blir det rätt att skrämma människor med offentliga halshuggningar. För övrigt en metod som även regimen i Saudiarabien använder.

En annan likhet är ju att många av rekryterna till Islamiska staten återfinns i kretsar som liknar den lokale nazistbossens (han som klev in på badhuset i Kungälv). Påtagligt ofta är det personer som funnits i kriminella kretsar. Det gäller för övrigt också en del av de högsta ledarna för Islamiska staten.

Publicerat av

Lars Ströman

En kommentar till “En trygghetsvärd att lita på?”

  1. Kommunister och Islamister går hand i hand det är därför svensk media alltid försvarar islam , vad tycker du ger ett tryggare samhälle , KOD: 291

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *