Maktskifte i Laxå – eller?

Det är bara att konstatera: Den styrande koalitionen i Laxå har spruckit. Centerpartiet och Moderaterna lämnar styret. Den utlösande faktorn var beslutet att bygga ut Ramundagården.  Moderaterna och Centerpartiet var egentligen inte emot själva utbyggnaden, däremot dess konsekvenser – att boendena Tivedsgården och Edegården  hotas. En klassisk motsättning mellan centrum och periferi.

Att driva igenom ett sådant beslut strider utan tvekan mot det samarbetsavtal som de fem partierna i Ett bättre Laxå hade slutit. Där sägs att om partierna är oeniga, så ska man helt enkelt avvakta.

Ja, det är ett sätt att försöka hålla ihop. Men det är knappast hållbart. Ett samarbetsavtal borde snarare ha innehållit procedurer för hur de fem partierna skulle ha agerat vid oenighet. Det går liksom inte låta bli att fatta beslut – bara för att man är oenig… En sådan hållning skulle kunna göra rätt stor skada i kommunen.

 

 

Publicerat av

Lars Ströman

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *