Boris Johnson och EU-hotet mot kondomen

Londons borgmästare Boris Johnson har tagit ställning: Han tänker kampanja för att Storbritannien ska lämna EU. Han var en gång i tiden Bryssel-korrespondent för Daily Telegraph, där han vräkte ur sig den ena sensationen efter den andra. En nyhet som han ”avslöjade” var att EU-skulle införa ett standardmått på kondomer. En annan var att EU-högkvarteret skulle sprängas i luften.

Hans ställningstagande i EU-frågan handlar sannolikt inte bara om att han är EU-skeptiker. Ett nej till EU-medlemskap skulle bli svårt att bära för premiärminister David Cameron. Och om Cameron skulle avgå, kommer Boris Johnson att ha goda chanser att bli landets näste premiärminister.

Han har beskrivits som Storbritanniens Berlusconi. Och visst finns det likheter. Han gör saker som skapar rubriker. Mer än en hustru har bokstavligen kastat ut honom ur bostaden på grund av otrohetsaffärer.  Men han är också förespråkare för det mångkulturella samhället och för att homosexuella ska få gifta sig.

Se gärna BBC-dokumentären om Boris Johnson. En knapp timma lång. Klart sevärd.

Publicerat av

En kommentar till “Boris Johnson och EU-hotet mot kondomen”

  1. Även om jag inser att det finns en beståndsdel av brittisk excentricitet här kommer jag aldrig att förstå vad folk ser hos den där typen av politiker. Utan jämförelser i övrigt antar jag att Johnson hör till samma kategori fenomen som exempelvis Donald Trump: frispråkiga, spontana, oborstade, överraskande och till synes ostoppbara. Kanske finns det många som beundrar sådana personlighetstyper. Men själv tycker jag att det bara är en konstig tanke att väljarna skulle vilja (och våga) överlåta den politiska makten till någon som beter sig som en parodi på begagnad-bilförsäljare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *