Nu hetsar jag mot både kommunister och SD! Hua!

Påtagligt många av Sverigedemokraternas anhängare anser att vi sysslar med hets, så fort vi kritiserar partiet. Det spelar liksom ingen roll om vi kritiserar SD i en enskild politisk sakfråga eller om det handlar om att beskriva partiets nazistiska rötter – och hur de rötterna syns även i dag.

Det finns de som ständigt tjatar om hur viktigt det är att de själva får komma till tals, men aldrig någonsin säger något om att det är viktigt att andra kommer till tals.

Det är intressant att det finns påtagliga likheter mellan SD-retoriken och den som används av Kommunistiska partiet. Partiet utnyttjar naturligtvis den amerikanska imperialismens produkter för att komma ut med sitt budskap. På Facebook hittar jag nedanstående inlägg – med en retorik som har påtagliga likheter med den retorik som används av SD-anhängarna.

Så här står det i Kommunistiska partiets Facebook-inlägg:

”Kommunistiska partiet och vårt ungdomsförbund RKU är återigen utsatta för antikommunistiska hets i borgerliga media. Självklart har vi inte låtit det stå oemotsagt och gått till motangrepp. Läs de antikommunistiska artiklarna här och de svar vi fått publicerade hittills”.

Den ”borgerliga pressen” som ”hetsar” mot Kommunistiska partiet har alltså publicerat inläggen från Kommunistiska partiet. Det är precis så demokratin ska fungera. Vi kritiserar odemokratiska rörelser. Men vi låter dem också komma till tals.

Hoppsan, nu har jag alltså ”hetsat” mot både Kommunistiska Partiet och mot Sverigedemokraterna i en och samma blogg. Hua!

Publicerat av

Lars Ströman

3 reaktioner till “Nu hetsar jag mot både kommunister och SD! Hua!”

 1. Det gör inget att du hetsar, det ingår inte i din roll att vara självkritisk. En kommunist har inte demokrati som ledstjärna.

  Så hetsa på du, hade läsarna trott på det du skriver hade det varit en annan sak, men svensk media inte direkt kända
  för att vara opartiska.

  "…med en retorik som har påtagliga likheter med den retorik som används av SD-anhängarna"
  Standardsvar från Ströman:Nej då, vi placerar inte in folk i olika fack eller dömmer efter partitillhörighet………..

  Det är som att följa en stor fars med NA i spetsen 🙂

 2. Hetsa på du Ströman men kommunister har vi ju inte i Sverige. De är ju numera Vänsterpartister och rentvättade från sitt förflutna elände. Vänsterpartiet har sina rötter i Kommunismen men det verkar ingen politikerjournalist vilja tala om. Nå ja, det är ju faktiskt inte bakåt vi ska sträva utan framåt…Det verkar vissa journalister ha lite svårt med ibland. Se framåt så kanske politiken når vettiga resultat så småningom.

  1. Kommunistiska partiet är en liten grupp som inte har med Vänsterpartiet att göra. Och jag själv har flera gånger skrivit om Vänsterpartiets kommunistiska förflutna. Vad andra har skrivit om, får du fråga dem om.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *