Breivik, Paradise hotel, och rasister som det är synd om

Terroristen och massmördaren Anders Behring Breivik mår alltså inte bra, säger han. Han har till  och med börjat gilla Paradise Hotel. Enligt massmördarens egen beskrivning så älskar han numera Paradise Hotel, vilket då skulle vara ett bevis på att han är hjärnskadad.

Kort sagt det är synd om honom. Jag måste säga att Jens Liljestrand skriver på ett utmärkt sätt om detta i Expressen:

”Hade Anders Behring Breivik haft en annan hudfärg och en annan religion och arresterats i ett annat land hade han fått tillbringa resten av sitt liv i en stålbur på Guantánamo – om han haft tur.

Nu sitter han i sitt paradishotell och gnäller över livets små och stora oförrätter – över kallt kaffe, mikrad mat, inget Playstation 3. En krävande och resursslukande martyr. Låt honom bli en symbol för rasismens oändliga självupptagenhet. Och en påminnelse om patetiken bakom knytnäven.”

Hela texten kan du läsa här.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *