Våldtäkter, Finlandsfärjor och pressetik

Aftonbladets Oisín Cantwell redogör i en utmärkt krönika om hur ”alternativmedier” förhållit sig till våldtäkter på Finlandsfärjor. Detta har varit ”alternativmediernas” paradexempel på ”pk-media” förtiger fakta, underförstått att det är utlänningar som begår våldtäkter.

Fall nummer 1.

Åtta personer grips, misstänkta för en gruppvåldtäkt. Finsk polis lämnar felaktiga uppgifter om de gripnas nationalitet. När detta framkommer sker rättelser i Aftonbladet. I tingsrätten dömdes en av de åtta för våldtäkt. Han friades i hovrätten.

 

Fall nummer 2.

Ännu en misstänkt gruppvåldtäkt på en Finlandsfärja. Men ojdå, de misstänkta visade sig vara etniska svenskar.

 

Fall nummer 3.

Fem personer misstänks för att ha förgripit sig på en kvinna på en Finlandsfärja. De är svenska medborgare, men eftersom de har ”utländskt klingande namn” så publiceras namn, bild och personnummer. Fast två av de misstänkta släpptes och är inte längre misstänkta. Men enligt ”alternativmedias” pressetik har de ändå hängts ut.

Hela krönikan kan läsas här.

Publicerat av

Lars Ströman

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *