Politisk kamp på ”opolitisk” melodifestival

Nu ger sig Malta in i den politiska kampen på året Eurovision Song Contest. Maltas Ira Losco erbjuder journalister att vara med när hon tar en Selfie/groupie för att fira att Malta utsetts till årets mest HBTQ-vänliga land. Det är en polemik riktad mot Ryssland. För några dagar sedan fick Rysslands ambassadör i Stockholm särskilt påpeka att även homosexuella är välkomna till Ryssland, om Ryssland skulle bli värd för 2017 års tävling. Fast han blev påtagligt tveksam när reportern frågade om de får kyssas på gatorna.

Okej, jag föredrar Malta framför Ryssland – av en rad olika skäl. Jag ser hellre att en demokrati i EU vinner än en diktatur där Stalin-nostalgin frodas.

Här är Maltas bidrag:

Publicerat av

Lars Ströman

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *