Tänk om Jabba the hutt kommer till Jorden!

Ja, det låter ju inte så troligt. Men han ”skulle kunna” komma. Tänk om det kommer några andra farliga varelser från yttre rymden till Jorden? Är du helt säker på att det inte kommer att hända?

Ungefär så här argumenterar motståndarna mot EU:s frihandelsförhandlingar med USA. Det finns en ”risk” för att miljöreglerna blir sämre. Avtalet ”skulle kunna” leda till ökade utsläpp av växthusgaser. Med den argumentationen så skulle vi kunna avbryta alla handelsförhandlingar över huvud taget!

Låt mig ge ett exempel. I DN i dag argumenterar Svenska Naturskyddsföreningen och Greenpeace för att avtalet ”skulle kunna” leda till ökade koldioxidutsläpp eftersom det blir lättare för EU att köpa oljeprodukter från USA. Inte med ett enda ord nämns att EU i dag är beroende av oljeleveranser från exempelvis Saudiarabien och Ryssland. Jämfört med dessa länder framstår USA som en militant miljökämpe!  Ryssland och Saudiarabien framstår som typ Jabba the hutt.

Publicerat av

Lars Ströman

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *