Kameraövervakning även i Oxhagen?

För en tid sedan lade jag i all blygsamhet fram mitt eget program för att förbättra läget i Oxhagen. Detaljerna kan du läsa här. En av punkterna var ett kameraövervaka Oxhagen.

Och då blir det intressant att Kammarrätten nu har gett klartecken för kameraövervakning av Rinkeby. ”Kammarrätten bedömer att den mycket allvarliga och omfattande våldsbrottslighet som förekommer … gör att övervakningsintresset väger över det starka integritetsintresse som gäller i områdena”, skriver Kammarrätten.

Nu vill jag understryka två saker: 1. Det är inte säkert att den omedelbara effekten av kameraövervakning blir att minska brottsligheten. Många brott sker i affekt. Och då spelar det ingen roll att det sitter en kamera eller två i området. Men kameror kan bidra till utredningar av brott, till exempel genom att identifiera de skyldiga. 2. Kameror får inte bli en ursäkt för att trappa ner andra typer av åtgärder.

 

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *