Handlingsplan för Oxhagen börjar förverkligas

För en tid sedan skrev jag en längre text om läget i Oxhagen, där jag presenterade sju punkter om hur läget i området kan förbättras.

En del av de punkterna är nu på väg att förverkligas. Den allra första och viktigaste är att se till att det finns fler vuxna i området. Där pågår nu anställningar av ett 20-tal fritidsledare och fritidsassistenter, varav sju eller åtta ska jobba i Oxhagen.

Punkt ett i mitt förslag till handlingsplan var fler vuxna i området. Men det återstår en del. Jag skulle framför allt vilja att polisledningen offentligt förklarar att den nu har en plan för att få bort den öppna narkotikahandeln i Oxhagen och andra områden. Jag skulle också vilja se hur kommunen utnuyttjar LVU-lagen om omhändertagande av ungdomar som är på glid.

Jag konstaterar också ännu en gång att riksdagspartiernas hållning till utsatta områden är att inte bry sig. Det visar gårdagens riksdagsdebatt. Det var en debatt som var långt från verkligheten i Oxhagen.

Hela förslaget till handlingsplan kan du läsa här.

 

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *