Bara så du vet: 2001 hade vi 15 858 poliser – 2014 var de 19 466

Vi hör åter igen ropen på fler poliser. I somras hörde vi larmrapporter om akut polisbrist. Jag är lite förvånad över att debattörer så sällan plockar fram siffrorna över hur många poliser vi har. Vi har just fått fler poliser.

Och även om du räknar poliser per invånare, så har antalet poliser ökat. 2001 gick det 561 invånare per polis. 2014 gick det 500 invånare per polis.

Missförstå mig inte. Jag har inget emot fler poliser. Men någon kanske borde ställa frågan: Hur används de resurser vi faktiskt har? Först vill jag se förbättringar i effektiviteten. Därefter kan jag tänka mig fler poliser.

Antal anstallda per personalkategori 2001 till 2014

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *