Vårdaren uppmanad att begära avsked på grund av amputationer

I dagens NA skriver vi om vårdaren Mats Andersson som blev uppmanad att säga upp sig från rättspsykiatrin efter att ha fått ett ben och ett finger amputerat. Vi återkommer säkert till den här frågan. När NA skrev om ärendet tog arbetsgivaren tillbaka uppmaningen. Ett möte ska hållas i dag, måndag.

Men jag återkommer ännu en gång till den hierarki som tycks finnas inom sjukvården. Läkaren som tafsade på en kvinnas bröst fick chansen att gå vidare, trots att han brutit mot allt vad läkaretik heter. En läkare i Gävle som gjorde sig skyldig till för misshandel, olaga hot, sexuellt ofredande, skadegörelse och hot mot tjänsteman fick behålla sin legitimation.

 

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.