Omvända roller om breda uppgörelser

Partiledaren Jan Björklund höll ett tydligt och engagerat tal på Folkpartiets riksmöte. Det är tydligt att han vill fortsätta och visa medlemmarna att det finns ett bredare register än skolpolitiken. Folkpartiet knyter nu an till socialliberala vårdtraditioner genom kravet på ”en laga mat i hemmet” garanti i hemtjänsten, även om kravet i sak verkar väl detaljreglerande.

Björklund upprepade sin kritik av försvarsuppgörelsen. Det var för lite pengar och för otydliga satsningar. För den som har varit med ett tag känns det hela bekant. Men partierna har bytt plats.

Så här brukade Moderaterna förr kritisera Folkpartiet för uppgörelser med Socialdemokraterna. De var för små förändringar till det bättre, Folkpartiet hade sålt sig för billigt.

Folkpartiet brukade svara med att peka på konkreta förbättringar, och på att det var bättre att få med Socialdemokraterna med på att det inte gick att fortsätta som förut.

Så byt ”Folkpartiet” mot ”Moderaterna” och vice versa, och byt ”skatter” mot ”försvar”. Då kan ledare, tal  och inlägg från förr nog kännas riktigt aktuella..

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *