Det lär bli mer om försvaret

Så var det Finlands tur att jaga u-båtar. Det är i sig noterbart, tidigare har det, i varje fall utåt och med stor publicitet, bara handlat om svenska insatser. Den ryska reaktionen är som när Sverige jagade u-båtar. Förlöjligande i ryska medier, nu riktade mot försvarsminister Carl Haglund (Sfp).

I Sverige visar en opinionsmätning i SvD att alliansväljare tycker att det blev för lite pengar till försvaret i den breda uppgörelsen, medan rödgröna väljare tycker att det räcker eller är för lite. Bland alla väljare är det fler som tycker att försvaret får för lite än för mycket eller tillräckligt.

Ganska väntade siffror, och visar att uppgörelsen innebar att båda sidor fick ge efter. Utan uppgörelsen hade det varit svårt för de rödgröna partierna att gå såpass här långt, medan ÖB, FP och många alliansväljare kräver mer till försvaret.

Rysslands fortsatt aggressiva uppträdande lär ge nya argument för att stärka försvaret både här och i Finland.  Sista ordet om försvarsanslagen lär knappast vara sagt med försvarsuppgörelsen.

Publicerat av

En kommentar till “Det lär bli mer om försvaret”

  1. Å SAMMA BEDRÄGERI som i Sverige!! Att nyhets webbplatsen Svensk YLE, som med de svenska nyhetsmedierna våren 1982 med Hårsfjärden grejen, inte publicerar mina kommentarer till nyheterna om ubåtsjakterna utanför Helsingfors. Om hur jag, strax innan Hårsfjärden, talade med en välkänd rekorderlig kustartilleri officer som berättade för mig om hur man fick indikationer i -de svenska- minstationerna utan något på ytan, och väl visste att detta handlade om västtyska ubåtar på examensövningar i den stockholmska skärgården; med alltså ..minst -det svenska- kustartilleriet och marinens goda minne.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *