Vila i frid Proaros

Västerås har bestämt att namnet på utförarorganisationen Proaros vid årsskiftet ska ändras till Västerås stad vård och omsorg. Motivet är att verksamheten nu handlar om vård och omsorg, medan Proaros tidigare hade ansvar också för skola, socialtjänst, fritid med mera.

Då jag själv arbetar i en organisation med namnet Promedia är det möjligen att kasta sten i glashus att kommentera namnbytet.

Men det tycker det är glädjande att en organisation faktiskt väljer ett namn som talar om vad den håller på med. Annars kan idéer om att ”bygga varumärken” ge namn som låter bra, men skulle kunna användas av många och inte säger något om verksamheten. Typ Unionen (före detta industri- och handelstjänstemännen) eller Vision (före detta kommunaltjänstemännen).

Så vila i fria Proaros. Sedan slipper jag också som debattredaktör följa VLT:s skrivregler och ständigt ändra proAros till Proaros….

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *