SD ser ut att ha vunnit mest från Alliansen under sommaren

20-led-jimmie-2

Varifrån? Var vinner Jimmie Åkesson och Sverigedemokraterna nya röster?

Foto: TT

Så kom ännu en opinionsmätning, den här från DN.Ipsos. Trenden är likartad i mätningarna efter sommaren. Sverigedemokraterna går framåt, är som tidigare större i webbbaserade mätningar. I DN-mätningen, och det har återkommit i andra mätningar, minskar Alliansen mer än de rödgröna partierna. Det väger jämnt, men någon övervikt för de rödgröna partierna.

Jämfört med valet har Socialdemokraterna förlorat stöd. och försprånget till Alliansen är borta eller nästan borta. Men sommarens förändringar innebär ett nettoflöde främst från de borgerliga partierna till SD. Så den här ökningen för SD ser ut främst ha kommit genom att borgerliga väljare har gått över till SD. Nu är det långt kvar till valet, men Allianspartiernas läge är besvärligt.

 

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *