Ett riktigt knasigt SD-förslag

SD-ledaren i Norrtälje vill att journalister ska kvoteras efter åsikter. De ska uppge partisympatier och sedan ska valresultatet styra redaktionernas sammansättning.

Förslaget strider mot flera grundläggande regler i en demokrati och vore dessutom helt ogenomförbart. Det är viktigt att väljaren får rösta i avskildhet och inte tvingas visa andra vilket parti som stöddes. Annars kan det lätt bli påtryckningar från organisationer/arbetsgivare eller släktingar att rösta ”rätt”

Det bör för övrigt SD vara tacksamt för. Ett antal väljare verkar inte ens vilja berätta för opinionsinstituten över telefon att de stödjer SD. Så valhemligheten lär ha givit SD fler röster.

Men även om journalister skulle tvingas att berätta vad de röstar på vore förslaget ogenomförbart. Vad händer om någon byter parti under mandatperioden?  Blir det att sluta då  och ge platsen till någon som säger sig stödja det gamla partiet för att upprätthålla den ”rätta” fördelningen?

Så SD-företrädare har än en gång pratat utan att tänka och här visat bristande respekt för viktiga principer i demokratin.

Sedan är det en annan sak att liknande tankar finns bland identitetspolitiker, som ofta säger sig vara SD:s hårdaste motståndare. Där finns  synen att personer i sitt arbete påverkas av vilka de är och att därför arbetsplatser måste kvoteras efter kön, etnisk tillhörighet eller sexuell läggning med mera.

 

Publicerat av

2 reaktioner till “Ett riktigt knasigt SD-förslag”

 1. Det här är typiskt SD och liknande partier. Man försöker polera och vattenkamma sig, men rätt som det är hoppar de nya grodor ur någon partigängare, som tur är, är man frestad att säga…

 2. Intressant förslag och jag förstår hur han tänker.
  Det verkar du inte göra eller så vill du helt enkelt inte skriva vad du tänker.
  Detta är ett STORT problem i massmedia idag SR, SVT samt de ledande större tidningarna följer
  sin agenda och som är väldigt vinklad.
  Blir chockad de få gånger något som sticker ut ur den kända åsikts korridoren.
  Nu senast Uppdrag Granskning om EU-migranterna som berätta saker som varit känt länge men
  för dem som följt vanliga media ej har märkt av.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *