Misstänkt är inte lika med skyldig

Så har då den för förberedelse till terrorbrott misstänkte 22-åringen släppts. Som jag skrev i ett tidigare inlägg att de var bra att polisen hade gripit den misstänkte terroristen, men varndade för att det verkade finnas flera frågetecken.

De har nu lett till att mannen har släppts. Det är på sitt sätt glädjande att polisen agerar i ett läge med hot och att rättssamhället fungerar och att om bevisen saknas släpps den misstänkte. Det är dock lätt att förstå vilken skada de offentliga misstankarna har orsakat den nu frisläppte mannen.

Händelserna understryker att det också i dessa oroliga tider gäller att hålla huvudet kallt och se till att nya åtgärder är genomtänkta och blir effektiva. Ett förslag jag tycker verkar rimligt är mer kameraövervakning av flyktingboenden för att hindra mordbrännare.

Rättssamhället måste dock bevaras så att åtalade bara döms om deras brott står bortom rimligt tvivel. Det är är öppenhet, demokrati och rättssamhälle som skiljer oss från totalitära terrorister och då fortsatt behöver värnas. Vi ska inte bekämpa terrorister genom att bli som dem.

Publicerat av

En kommentar till “Misstänkt är inte lika med skyldig”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *