Bättre och bättre dag för dag

Ibland kan det bli väl mycket dystra nyheter. Särskilt när november ändå är grå och blöt. Som professor Hans Rosling ständigt framhåller är det mycket som blir bättre i  världen. Detta trots alla larmrapporter, eller för att alla varningar leder till åtgärder.

Ofta kommer rapporter om att naturkatastroferna blir fler och kraftigare, möjligen på grund av global uppvärmning. Men det blir färre och färre som som dör vid klimatkatastrofer.

Veganrörelsen är minst sagt aktiv med utspel och debattartiklar mot köttätande var och varannan dag. Det ökande köttätandet gör mycket kraftfoder går att ge föda åt kor och andra djur, när det kunde användas som mat för människor. Men nu finns hopp om att avla fram kor som ska ge mycket mjölk, men klara sig på gräs och annat grovfoder. Den ska  inte behöva kraftfoder, så sojan kan överlåtas till människan. Låter lockande, tror också på andra rapporter om att insekter kan vara en bra proteinkälla i framtiden.

Slutligen finns tecken på att det stora matsvinnet ändå minskar, butikerna börjar sälja ”knasiga” grönsaker, så att den morot inte kastas bara för att den ser märklig ut.

Så visst finns det saker att glädjas åt i höstrusket.

 

 

 

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *