Nättrollen är sig lika

Den brittiska kvalitetstidningen the Guardian har ägnat mycket utrymme åt Sverige och SD på senare tid. En video med intervjuer med unga Sverigedemokrater, (de flesta dock nu uteslutna) har fått stor spridning på sociala medier.

I dag finns en analys av den skärpta flyktingpolitiken av Andrew Brown, som själv verkar ha bott i Sverige. Jag uppfattar den som i grunden förstående för att den svenska regeringen ansåg sig behöva dra i nödbromsen. Brown verkar även tycka att alltför många svenska politiker alltför länge hellre använde en idealistisk karta än tog intryck av en allt bistrare verklighet. Till slut dog drömmen om att ge alla en fristad.

Väl så intressant som själva artikeln är att läsa kommentarsfälten. Även i the Guardian, som anses vara den humana vänsterliberalismens flaggskepp i Storbritannien är det många kommentarer som är starkt kritiska mot invandring. Och jag tycker inte de verkar ha läst artikeln utan utgår ifrån att Brown  tycker att hög invandring är bra och att den politiska ”eliten” som Guardians kolumnister struntar i verkligheten etcetera.

Det känns igen. Nättrollen för inget nyanserat resonemang, utan det handlar om att angripa och misstänkliggöra. Det även när skribenter som i det här fallet  är förstående inför beslut om hårdare tag. Trollen verkar påfallande lika i Storbritannien och Sverige. De kommer med sina arga påståenden nästan oavsett vad som står i artikeln de kritiserar.

Publicerat av

En kommentar till “Nättrollen är sig lika”

 1. Nu är det varken ledarskribenter från engelska "kvalitetstidningar" eller sådana från svenska tidningar (utan kvalitet) som ska styra politiken i Sverige.
  Det är valda politiker, s.k. folkets företrädare, som bör agera som folket önskar.
  När de inte gör det ska de bort.

  Vi ser varåt det lutar inför nästa val eller redan nu i ett nyval om det skulle utlysas.
  SCB-undersökningen från igår visar det tydligt.
  Att den undersökningen är den med störst "kvalitet" tycks alla svenska ickekvalitetstidningar och dito media vara överens om.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *