Motsägelsefullt om Bromma flygplats

23-bromma

Fortsatt flygande. Bromma flygplats blir kvar, i varje fall till 2038.

Foto: TT

Regeringen beslöt att avbryta utredningen om att lägga ned Bromma flygplats.  Nja, det handlar egentligen om att ändra uppdraget för utredaren Anders Sundström. Beslutet fattades för att riksdagsmajoriteten hade uppmanat regeringen att avbryta utredningen, då riksdagsmajoriteten vill behålla Bromma flygplats.

Det var ganska fånigt, varför kan inte frågan få belysas ordentligt? Tänk om det finns argument anhängarna inte har tänkt på eller analyserat tillräckligt? Mer kunskap skadar inte , i synnerhet när frågan om flygplatser i och runt Stockholm berör fler. Västerås och Eskilstuna till exempel.

Regeringen smög å andra sidan med beslutet. Det kom ut via TT sent på måndagskvällen, och den som söker på regeringens hemsida på Bromma flygplats får ingen träff om beslutet att avbryta utredningen.

Anhängarna av Västerås flygplats hade tidigare framhållit att en nedläggning vore ett viktigt skäl att behålla flyget här. Men nu säger de att detta absolut inte är något bakslag för Västerås flygplats. Hm, går det ihop? Klave vinner jag, krona förlorar du..

KD och Villaägarna framhåller att de majoriteten av omkringboende hellre ville behålla flygplatsen än bygga bostäder där.

Fast så brukar det vara. De som redan bor på en plats är ofta emot många nya bostäder i närområdet. De som förlorar på att Bromma blir kvar är de som står i bostadskön, men de är inte lika välorganiserade som omkringboende.

Beslutet innebär att det behövs bygga fler bostäder på andra håll i Stockholm. Så låt oss hoppas att KD och Villaägarna då förklarar för de omkringboende där att nu behövs det många fler bostäder i Stockholmsområdet, särskilt sedan Bromma blir kvar.

Sedan verkar dessutom många tro att Bromma kanske ändå läggs ned när kontraktet går ut 2038, förutsatt att Arlanda har byggts ut rejält. Aktionsgruppen Stoppa Bromma.nu tycker till och med att beslutet var bra och kan leda till att borgerliga politiker i lugn och ro kan släppa prestigen och tänka om.

Så frågan om Bromma flygplats, redan en riktig långkörare, lär återkomma.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *