Följ USA om att markera mot ryska mord

Det är som väntat svårt att göra något radikalt efter att en brittisk utredning kommit fram till att president Putin sannolikt gav order om eller godkände mordet på Alexander Litvinenko. Det är ingen bra idé inte att portförbjuda en stats- eller regeringschef, och i ett antal frågor som Syrien och Iran, är det fördel om Ryssland agerar konstruktivt, eller åtminstone inte destruktivt.

Samtidigt är det viktigt med någon form av tydlig markering mot att en stat lönnmördar. Guardian har i en ledare ett konstruktivt förslag. USA beslutade i Sergei Magnitsky Act om att portförbjuda och frysa tillgångar för 30 ryssar som var medskyldiga till att advokaten Magnitsky dog i fångenskap efter att ha arresterats på på falska korruptionsanklagelser.

Även om Putin inte stoppas kunde andra personer som var inblandade i mordet portas och deras tillgångar frysas. Det vore en konstruktiv och tydlig markering.

Publicerat av

En kommentar till “Följ USA om att markera mot ryska mord”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *