Danska S faller efter nya flyktingåtstramningar

Enligt en opinionsmätning ska de danska Socialdemokraterna har fallit kraftigt efter  slutit upp bakom regeringens nya åtstramningar av flyktingpolitiken. De mer flyktingvänliga partierna Radikale venstre (socialliberalt) och Alternativet går kraftigt framåt. En tidigare toppolitiker i Konservative lämnar partiet i protest mot hur långt åtstramningarna har gått.  Några politiker i Venstre, bland annat EU-parlamentarikern  Jens Rohde har också lämnat i protest.

I dag kom dock en annan mätning som visade en mindre tillbakagång för danska S. Som helhet är det en stor majoritet för partierna bakom åtstramningarna och kommentarerna i Berlingske, ungefär motsvarigheten till SvD, på ett inlägg av EU-parlamentarikern Morten Helveg Petersen (Rad V) är otäckt hätska. Petersen anklagas i någon för landsförräderi bara för att Radikale i EU har fört fram kritik mot åtstramningarna. Det vill säga samma åsikt som partiet har haft i dansk debatt.

Det verkar ändå finnas några glädjande tecken på att fler än tidigare, om än ännu en klar minoritet, tycker att Danmark har gått för långt. Socialdemokraterna riskerar att i sin jakt på invandringskritiska väljare ha läckt rejält åt andra hållet.

I så fall rätt åt dem.

Publicerat av

En kommentar till “Danska S faller efter nya flyktingåtstramningar”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *