Terrorn påverkar särskilt beslutsfattare och andra Brysselresenärer

22-led-terror

Terror i Bryssel. Bilder efter attacken på Bryssels flygplats.

Foto: TT

Så har då terrorister slagit till igen, den här gången mot flygplats och tunnelbana i Bryssel. Många döda och skadade. Det viktigaste är att tänka på offren och deras närmaste, de som får betala priset för den oväntade terrorn.

Det gäller att förbättra arbetet  och samarbetet mot mördarna, men alldeles säkert blir det aldrig. Vi får leva med osäkerheten. I procent är sannolikheten extremt liten att drabbas, men det är ingen tröst för dem som dödas och skadas.

Många kommenterar när de senast var på flygplatsen. För det är ändå så att en attack på en plats vi ofta besöker berör oss mer personligen.

Och Bryssels flygplats används främst av svenska beslutsfattare och lobbyister, alla de som åker på sammanträden, studiebesök  och andra uppdrag i denna internationellt viktiga stad. Detsamma gäller beslutsfattare i andra EU-länder.

Så terroristerna har i den meningen särskilt slagit till mot ”eliten” i alla de olika EU-länderna.

 

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *