Fel peka finger för felsägningar

14-led-urspårat19-led-romson

Felsägare. Donald Trump (Rep) och Åsa Romson (MP)

Foto: TT

Det finns mycket att kritisera Donald Trump för. Nu får han kritik för att han sa ”Seven eleven” i stället för ”nine eleven” om terrorattackerna i USA 11 september.

Det finns mycket att kritisera Åsa Romson och Miljöpartiet för. Nu får hon kritik för att hon i TV talade om ”11 september olyckorna” i ställer för terrordåden.

Det handlar i båda fallen om olyckliga och slarviga ordval, Åsa Romson backade snabbt.

Utan att i övrigt jämföra Romson och Trump tycker jag att kritiken och den stora uppmärksamheten är överdriven. Är det inte bättre att kritisera politiker för vad de tycker än att hänga upp sig på vad de av misstag säger?

 

Publicerat av

11 reaktioner till “Fel peka finger för felsägningar”

  1. Eftersom Romson snabbt ändrade sig kan de väljarna knappast ha blivit särskilt nöjda

 1. Men herre gud. Du kan inte jämföra Trump när han säger en fel siffra och kalla 9/11 för olycka. Läs själv vad du skriver!!!!

  1. Helt rätt, men Åsa Romson har också ändrat sig och hållit med om att de var terrordåd

 2. Hej Richard
  Åsa R backade inte hon menade att det var en olycka för muslimer i Sverige ,dom blev enligt henne misskrediterade och där skulle M Kapland ha gjort nån sorts gärning.
  Åsa R har sagt fel vid åtskilliga tillfällen men har aldrig backat omedelbart bara hitta på olika förklarings (gift målad båt var inte en fritidsbåt) om Stefan Löven på något sätt inte kan leda Regeringen så blir Åsa R Svensk statsminister och ska leda regeringen .
  Jag anser inte att hon har den kunskapen men du verkar ha stort förtroende för henne.
  Ove

  1. Jag skrev aldrig att jag har stort förtroende, tvärtom skrev jag att det finns mycket att kritisera MP och det gäller även Åsa Romson. Men jag tycker att kritiken om den här kommentaren gick för långt, hon gjorde snabbt efteråt klart att hon tyckte att 11 september var ett terrordåd

   1. Hej Richard
    Du har rätt tycker jag att en och annan felsägning kan man förstå,politiker är under hårt tryck men Åsa R återkommer hela tiden med felsägningar och hon har svårt att backa, även i den här frågan hadde hon en förklaring som ingen riktigt förstår det tycker jag är ett stort problem hon är ändå vice statsminister.

    Trevlig Helg
    Ove

 3. Tja, ett terrordåd är ju onekligen en olycka för dem som drabbas av det, direkt eller indirekt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *