Varför inte tycka vad ni tycker, Miljöpartiet?

Miljöpartiets agerande de senaste dagarna är inget under av klarhet. Partiledningen hyllar Mehmet Kaplan, men tycker det var rätt att han avgick som bostadsminister . Valberedningen visste att Yasri Khan inte ville skaka hand med kvinnor, men föreslog honom i alla fall till partistyrelsen. Nu när kritiken kommer och Khan drar sig tillbaka backar valberedningen utan att redovisa varför, utöver att den senaste veckan har visat att det inte gick.

Johannes Forssberg i Expressen har visat att Khan, och ytterligare några miljöpartister,  står bakom den alltmer auktoritäre turkiske presidenten Erdogan och SVT har visat att Khan 2013 försvarade Erdogan i en debattartikel.

Oavsett var gränsen ska gå för rätten att låta bli att ta i hand (tycker att förtroendevalda bör följa sedan i Sverige och hälsa på alla) borde det vara komprometterande för MP att föreslå Erdoganförsvarare till förtroendeuppdrag. Den frågan är värd större uppmärksamhet än den hittills har fått.

Vad tycker Miljöpartiet egentligen? Nu försöker ledning och valberedning både försvara de inblandade och samtidigt tycka det är bra när ministern avgår och partistyrelsekandidaten drar sig tillbaka.

Ni kan väl åtminstone tycka vad ni tycker, vad det nu är.

Då kan åsikten kritiseras eller få stöd. Dagens dubbla  och oklara budskap övertygar ingen.

 

Publicerat av

2 reaktioner till “Varför inte tycka vad ni tycker, Miljöpartiet?”

  1. Miljöpartiet är ett typiskt extremistparti som inte borde få sitta
    i en regering överhuvudtaget.

  2. Om en kollega förlorar jobbet för att den har klantat sig kan jag ju trots detta har sympati för vederbörande som människa. Det är väl ungefär samma dilemma här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *