Har EU-anhängarna ”planterat” Boris Johnson?

17-led-johnson

Fel verklighet? EU-motståndaren Boris Johnson har pratat i nattmössan.

Foto:TT

Londons förre borgmästare Boris Johnson är ledande i Brexit, kampanjen för att   Storbritannien ska lämna EU.

Han har tidigare varit i blåsväder för att anklaga president Obama för att ha en negativ inställning till det brittiska imperiet på grund av att fadern var från Kenya. Attacken kom när Obama under sitt statsbesök i Storbritannien uppmanade britterna att stanna i EU.

Det hela blev extra märkligt då Obama under besöket i Storbritannien verkade trivas väl vid besök hos drottning Elizabeth och hos prins William. Om Obama ogillade det brittiska imperiet borde han snarare hålla kungafamiljen kort. Så det framstår som ett rejält självmål av Johnson.

Nu har han dragit in Hitler i EU-debatten genom att framhålla att Hitler ville ”ena” Europa. Åter hård och berättigad kritik från flera håll.

Ett normalt år skulle sådana påståenden göra en seriös politiker omöjlig. Den konspiratoriske kunde nästan misstänka att Boris Johnson var ”planterad” av EU-anhängarna för att genom märkliga uttalanden se till att EU-motståndarna förlorar folkomröstningen.

Nu är det tyvärr inget ”normalt” politiskt år. Donald Trump ser ut att efter en ström av förkastliga uttalanden bli en av två ledande presidentkandidater i världens mäktigaste land.

Så kanske slår Boris Johnsons uttalanden inte så negativt. Fast de borde göra det.

 

 

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *