Tecknen pekar på seger för ”Stanna kvar”

En seger för Lämna EU i Storbritannien (Brexit) skulle inte leda till kollaps i Sverige, säger statsminister Stefan Löfven (S). Bra om regeringen har koll på läget, men vem har egentligen trott på kollaps.?

Det är en nackdel med folkomröstningar. Båda sidor överdriver gärna i slutspurten. Med inställningen Nu eller aldrig, fast det redan finns spekulationer om en ny folkomröstning om Brexit vinner. (det brukar sluta så när EU förlorar i folkomröstningar).

Det finns goda skäl för brittiska väljare att ta det säkra före det osäkra och stanna kvar i EU. Men något kaos eller kollaps lär det inte bli om Brexit vinner. Det borde vara möjligt att hitta fungerande relationer för ”Rest-EU och Storbritannien.

Nu pekar dock tecknen på att det går som det brukar. Sidan som förespråkar det bestående går fram de sista dagarna före folkomröstningar. Det bör räcka för en seger för Stanna kvar.

Stanna kvar har återtagit en knapp ledning både i telefonbaserade och webbaserade opinionsmätningar. Samtidigt går det företag och organisationer, bland annat Premier league, ut med varningar om vad som händer om Lämna vinner.

Det blir en spännande valnatt på torsdag, men det mesta pekar ändå på att Storbritannien stannar kvar i EU. Det finns en inbyggd fördel för det bestående i folkomröstningar och det kan avgöra när det i övrigt är jämnt.

Publicerat av

En kommentar till “Tecknen pekar på seger för ”Stanna kvar””

  1. Jag tröstar mig med lite ”win-win” oberoende hur det slutar. Vinner ”Stanna” sidan gläds jag över att förnuftet segrat, vinner Brexit gläds jag över att det blir spännande att följa vad som händer därefter…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *