Fortsättning följer om bostäder

 

Alliansen lämnar samtalen om ny bostadspolitik. Regeringen presenterar egna. förslag.  Alliansen lägger också förslag och tycker regeringen är för försiktig.

Kanske borde Alliansen ha givit nya bostadsministern Peter Eriksson (MP) mer tid. Det hade varit bäst med en bred överenskommelse som var tydlig och kunde ligga fast en tid. Då skulle andra aktörer veta vad som gäller.

En försiktig och skakig uppgörelse har däremot fler nackdelar  än fördelar. Regeringen och alliansen drar åt samma håll, men regeringen är mer försiktig och vill utreda fler frågor, som strandskydd och bullerskydd ytterligare.

Det återstår därför att se hur långt regeringen är villig att gå. Men färdriktningen är klar: Färre hinder för bostadsbyggande.

Där finns även försiktiga öppningar för att vara flexiblare med hyrorna för  nya lägenheter. Taket för uppskov av reavinst tas bort.

Alliansen kommer inte att stoppa regeringens förslag, utan lägger egna mer långtgående.

Mer lär behövas för att klara kraven på att bygga fler bostäder. Men riktningen är ändå gemensam för regering och opposition. Så kanske finns det utrymme för att komma överens om mer senare.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *