Banker borde hantera pengar

 

23-led-mynt

Nya mynt.   Sverige får nya mynt, då blir de gamla ogiltiga efter ett tag.

Foto: TT

Så är det dags igen. Problem med kontanthanteringen, den här gången med mynt. Snart kommer de nya mynten, men trots att de gamla inte blir ogiltiga förrän hösten 2017 börjar människor redan att betala med mynt för att vara tidigt ute.

Eftersom många banker inte tar emot kontanter betalar kunderna i butiker, som i sin tur kan få problem med mycket mynt i kassan. Svensk Handel diskuterar nu att komma överens om en gemensam maxsumma som går att betala med mynt.

Vi råkade ut för det här  för ett par år sedan. Barnens sparbössor tömdes och skulle växlas in. Det gick bara mot en ganska hög avgift i en insättningskontor banken hänvisade till.

Så vi använde mynten till att betala för en cykelreparation. Bussigt av butiken, men de borde inte behöva ta det ansvaret. Vi har banker för att spara, låna och på andra sätt använda pengar. Då borde de också ta emot kontanter.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *