Transatlantiskt politiskt brödraskap

 

23-led-sanders

Sanders d.ä. Bernie Sanders äldre bror Larry är De grönas kandidat i fyllnadsvalet när David Cameron lämnar det brittiska parlamentet.

Foto: TT

Upptäckte spännande politisk kuriosa. David Cameron har efter att ha lämnat premiärministerposten också beslutat att lämna parlamentet.

Så den 20 oktober blir det ett fyllnadsval i valkretsen Witney. De Grönas kandidat är enligt the Guardian Larry Sanders, äldre bror till Bernie Sanders, en demokratisk socialist som lyckades bättre än experterna trodde som utmanare till Hillary Clinton om att bli Demokraternas presidentkandidat.

Witney anses vara en mycket säker konservativ valkrets, så Larry Sanders chanser bör vara obefintliga. Men lanseringen kan nog i alla fall ge mer publicitet åt De Gröna i Storbritannien. (Detta inlägg är ett exempel).

Mer allvarligt är bakgrunden. David  Cameron har varit en katastrof. Genom den riskabla folkomröstningen har han mot sin vilja gjort att Storbritannien ska lämna EU, och dessutom agerat så att den skotska nationalismen kan få vind i seglen. Cameron leder ”unionistpartiet”, men har försvagat både den europeiska och den brittiska unionen.

 

Publicerat av

En kommentar till “Transatlantiskt politiskt brödraskap”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *