Utanförskapsländer håller ihop.

På DN.debatt skriver Storbritanniens och Sveriges försvarsministrar om hur länderna fördjupar försvarssamarbetet. De framhåller att när ”Storbritannien lämnar EU kommer vi att stärka våra band”.

Utmärkt tycker jag. I synnerhet med osäkerheten kring valet i USA och ett mer aggressivt Ryssland behövs Storbritannien som motvikt och lojal Natomedlem. Det kan göra läget för Sverige mindre utsatt, i synnerhet om Donald Trump blir president.

Men ändå känns utspelet som utanförskapsländernas allians. Sverige vill inte vara med i Nato och Storbritannien vill inte vara med i EU. Då finns fördelar med att de två länderna samarbetar , men bäst vore ändå att i stället vara med i de stora samarbetsorganisationerna.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *