Värre få beröm än kritik av SD

p-03-jimmie-akesson

Ris och ros.  Jimmie Åkesson har synpunkter på andra politiker i en DN-intervju.

Foto: TT

DN har gjort en stor intervju med SD-ledaren Jimmie Åkesson, som tror att Moderaterna och Kristdemokraterna i framtiden kommer att söka stöd hos SD.

Samtidigt har han och andra ledande i partiet uttryckt sig mycket kritiskt om ledande politiker i andra partier. SD vill både vara med i politikens finrum och stå vid sidan av ”sjuklövern”.

Samtidigt berömmer Åkesson borgerliga politiker som Ebba Busch Thor (KD) och Jan Björklund (L). Han tror att Busch Thor i grunden står ideologiskt nära. Jan Björklund sägs vara mer så kallad kravliberal och tillhöra den sunda falangen inom Liberalerna.

Busch Thor avvisar bestämt SD:s ” outtröttliga flörtande”. Den i det egna partiet omstridde Jan Björklund lär inte heller jubla över Åkessons uppskattning.

Så för politiker i andra partier att det nog värre att få beröm än att få kritik av Jimmie Åkesson och SD.

Publicerat av

6 reaktioner till “Värre få beröm än kritik av SD”

 1. Men allra allra värst måste det ju vara att inse att man är beroende av SD om det ska bytas regering?

 2. Är det bara jag som saknar fakta i debatten om SD?

  Jag vågar inte lita på SD eftersom jag tycker att de är otydliga kring vissa frågor i sitt principprogram, framförallt när det gäller ”nedärvd essens”. MEN I SAK har de faktiskt haft rätt i det mesta som har med flyktingpolitiken att göra. Här bör dock tilläggas att det mesta handlar om självklarheter som de ”politiskt korrekta” förnekat med närmast religiös fanatism.

  Så vad är egentligen problemet med SD utifrån verifierbar fakta? Varför inte ta upp detta I SAK istället?

 3. Tja, även en trasig klocka visar ju rätt två ggr/dygn. Så även SD kan ha rätt då och då och detta är ingen anledning att byta åsikt bara för att SD håller med…

 4. Fixeringen kring SD är ju sjuklig. Säger Jimmie Åkesson att jorden är rund så nog måste någon tycka tvärtom. Som P-O Lundh skriver har mycket av det SD pratat om blivit rumsrent och även genomförts, varför inte analysera och ge dem lite beröm för det? Är det så hemskt att erkänna att ni haft fel i alla år? Känns ganska barnsligt.

  1. Jag håller med om att det känns ganska barnsligt. Tyvärr gäller det inte bara etablissemangets förhållande till SD utan även mycket annat i Sverige. Det är som om man tror att problemen försvinner om man inte pratar om dem. Det påminner om klassiska psykologiska försvarsmekanismer som förnekande och bortträngning.

   Det borde vara uppenbart för alla att svensk politik brister i verklighetsförankring och präglas av önsketänkande i stora delar. Jag hoppas att jag har fel men jag kan inte se några tecken på förändring framöver.

   Håller Sverige på att ”gå i barndom” kan man undra.

  2. Jag läste nyss en ny ledare av Anna Dahlberg i Expressen som jag tycker det passar bra att länka till här:
   ”Var ska alla flyktingar bo, Stefan Löfven?”
   http://www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/var-ska-alla-flyktingar-bo-stefan-lofven/

   Citat: ”Sverige har de senaste åren bedrivit en migrationspolitik helt utan någon konsekvensanalys. Nu håller verkligheten på att hinna ifatt. […] Det är häpnadsväckande hur lite det har tänkts kring den akuta bostadsbristen för resurssvaga grupper. Det är som om alla – från höger till vänster – har hoppats att problemet försvinner om vi inte låtsas om det.”

   Hur länge ska politiker, myndigheter och politiskt korrekta medier bara försätta att blunda?

   Anna Dahlberg skriver också: ”Vi ser konturerna av ett kommunuppror växa fram.”

   Man kan undra om det måste till ett uppror för att folk ska vakna och börja ställa krav på politiker, myndigheter och medier. Jag kommer till att tänka på låten Revolution av Stefan Andersson:
   https://www.youtube.com/watch?v=5oF561YgY6M

   ”Mörka moln på himmelen syns skymta utanför […] Ja, denna politik som förs den söndrar och förstör”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *