Kan Trump tvingas dra sig ur?

09-led-trump

Trumps sista strid? Kraven växer på att Donald Trump ska dra sig ur presidentvalet.

Foto: TT

Valdramat i USA i USA blir allt absurdare. Egentligen är det svårt att bli förvånad över den senaste videon med Trumps kränkande tal om kvinnor. Hans karaktärsbrister har länge stått klara för alla som har velat se.

Men det ser ut som om detta var droppen som kom bägaren att rinna över. Nu drar flera kända Republikaner (varav flera själva kämpar för att bli omvalda) tillbaka sitt stöd för Trump.

Frågan är vad som händer nu, utöver att TV-debatten i natt blir än mer utmanande för Trump. Flera Republikaner kräver att Trump drar sig tillbaka,  men själv dementerar Trump alla sådana uppgifter.

Det är nog ingen slump att Bill Clintons gamle kampanjmakare James Carville säger i tv att han tror att Trump drar sig ur. Det kan vara ett sätt att provocera Trump att fortsätta.

För så länge Trump är kvar är det svårt att se hur Hillary Clinton kan förlora. Men skulle han dra sig tillbaka vore vi åter ute på helt okända vatten.

Publicerat av

2 reaktioner till “Kan Trump tvingas dra sig ur?”

  1. Men då blir tiotusen dollar frågan: Vem kan republikanerna kasta in som ny kandidat med så här kort varsel?

    1. Sannolikt vicepresidentkandidaten. Dessutom har väljare i en del delstater börjat förhandsrösta med gällande valsedel. Så det bästa, om Trump går med det, vore att lova att han skulle avgå direkt efter att ha blivit vald och då blir hans vicepresidentkandidat president

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *