Rullskidbanan i dagens tidning

I dagens tidningen Allehanda finns en artikel gällande rullskidbanan i Sollefteå kommun. Artikeln kräver en del förtydliganden.
Beställare av projektet är Kultur, utbildning och fritidsförvaltningen i Sollefteå kommun. Förvaltningen är medvetna om de problem som finns på rullskidbanan och påpekade dessa för entreprenören redan under själva arbetet. Entreprenören vidtog åtgärder men den besiktning som kommunen beställde av en oberoende besiktningsman visade att dessa inte var tillräckliga. Entreprenören lämnade då önskemål om en ny slutbesiktning.
Nu arbetar förvaltningen och entreprenören för att genomföra en ny besiktning och anledningen till att den andra besiktningen har dröjt har till stor del berott på väderförhållandena.
Banan kostade 1,2 miljoner kronor och kommunen håller inne en stor del av pengarna till det att banan är klar och i god skick.

2 reaktioner till “Rullskidbanan i dagens tidning”

  1. Är inte rätt person att bedöma om det är ett fuskbygge eller ej. Däremot så fick jag intrycket av artikeln att Kultur, utbildning och fritidsförvaltningen inte alls var medvetna om problemen – vilket inte är sant.

    Att arbetet med banan är färdig – vilket inte riktigt stämmer eftersom en slutbesiktning ännu inte är gjord.

    Att förvaltningen hade betalat 2 milj. kronor för dåligt arbete. Vilket den inte heller är sant utan man håller inne med stora summor tills banan är i godskick.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *